Trimsalon Puik werk verleden, heden en toekomst

Gepubliceerd op 4 april 2023 om 19:40

Trimsalon Puik Werk van 0 tot nu

 

In deze blog neem ik je mee in het verleden, het heden en de toekomst. Ik wil je graag vertellen waar het begon, hoe het nu gaat en wat mijn plannen voor de toekomst zijn. Zo krijg je een kijkje in de spreekwoordelijke keuken.

 

Het begin, hoe het allemaal begon

Bijna 11 jaar geleden mocht ik na heel lang zeuren, heel veel informatie zoeken op internet over het ras wat ik wilde en heel veel foto’s (dagelijks hihi) mijn eerste hondje kopen!! En daar was hij dan: Bas, mijn eigen eerste echte hondje. Een Amerikaanse Cocker Spaniël. Helaas bleek Bas bij een broodfokker vandaan te komen.

 

Een Amerikaans Cocker Spaniël is een ras wat getrimd moet worden, dus ging ik opzoek naar een trimmer voor Bas. Na een keer erbij te zijn geweest wist ik dat dit HET vak was wat ik graag wilde beoefenen. Op internet alles opgezocht het trimmers vak en over erkende opleidingen, en toen begon het sparen.

Ik werkte als bloemist maar helaas stopte de bloemenzaak waar ik werkte. Op zondag werkte ik op de taxi en ben dit toen voltijds gaan doen. Zo kon ik mooi verder sparen voor de opleiding zodat ik mijn droom kon gaan uitoefenen en om op mezelf te gaan wonen (want dit wilde ik toch wel eerst).

In de tussentijd wilde ik heel graag een rode kater en daar kwam mijn lieve, grappige Tommy.

 

Maar toen begon de ellende, het bedrijf waar ik werkte ging failliet en ik werd niet mee overgenomen en belande middenin de banencrisis in de WW. Vanuit de WW ben ik in de bijstand gekomen. En daar ging me spaargeld, want inmiddels woonde ik op mijzelf in een heerlijk appartement (het appartement waar ik nu nog steeds met veel plezier woon) en het lukte me maar niet om een baan te bemachtigen ondanks de vele sollicitaties.

Karen Wolder (die ik had leren kennen via Facebook) wees me op het bericht van de Trimacademie van Jessica Kremer-Frijling dat je een beurs kon winnen voor de opleiding tot hondentrimster. Dat was DE kans voor mij en heb mezelf aangemeld. En ja hoor, ik won de beurs! Ik was super blij dat ik hem won en dus eindelijk mijn droomopleiding tot hondentrimster kon gaan volgen. Na een hoop gezeur en geregel bij de bijstand ben ik dan eindelijk in maart 2016 begonnen aan de opleiding in Arnhem bij Caroline Tuijn. Ik heb stage gelopen bij Trimsalon Piekobello in Zwijndrecht bij Jessica van der Linden & Arina van der Stel (super leuke meiden en echt een top team samen) waar ik veel heb mogen leren.  

Tijdens de opleiding ben ik mee gaan doen met trimwedstrijden. Iets wat ik nog steeds erg leuk vind en graag naar toe ga!

Ook heb ik tijdens mijn honden trimopleiding een cursus katten trimmen gevolgd, samen met Jessica van der Linden, en met succes afgerond.

Een jaar later, in november 2017, heb ik mijn diploma tot hondentrimster behaald. Ik heb toen bij de bijstand aangevraagd of voor ik mezelf mocht beginnen met aanvulling op de uitkering. Na een hoop gesteggel en gedoe is Trimsalon Puik Werk vanaf 1 April 2018 een feit.

Tussendoor heb ik nog van april 2019 tot januari 2022 naast mijn eigen trimsalon ook nog als trimster gewerkt bij Ranzijn Spijk (echt een top team die ik nog dagelijks mis) op de dierenarts afdeling.

 

Trimsalon Puik Werk bestaat alweer 5 jaar!

Trimsalon Puik Werk bestaat dit jaar alweer 5 jaar! En dit had ik nooit zonder al mijn lieve klanten gered. Ik ben ze dan ook mega dankbaar voor het vertrouwen wat ze in mij hebben.

Inmiddels werk ik ook samen met stagiaires. Ik hoop zo de volgende generatie trimmers op te leiden, zodat deze ook het prachtige vak goed en met kennis uit kunnen gaan oefenen.

Daarnaast werd mijn roedel 5 jaar geleden uitgebreid met een lieve hond genaamd Maddy. Uiteraard een Amerikaanse Cocker Spaniël bij Bea van Zanten vandaan. Maddy is teruggebracht en heeft bij een plantina mandje gekregen en ze is niet meer weg te denken!

 

 

En niet te vergeten is inmiddels James aan de roedel toegevoegd, want ja wat moet iemand die katten trimt nou zonder langharige kat 😉.

In de tussentijd heb ik steeds meer samen met Maddy deelgenomen aan trimwedstrijden en ben mij zo verder aan het specialiseren in de Amerikaanse Cocker Spaniël en om meer snelheid te krijgen in mijn werk. Helaas moest Maddy geholpen worden ivm een baarmoederontsteking en was dat ook het einde van de trimwedstrijden. Het is namelijk zo dat de vacht na castratie veranderd ivm veranderende hormonen.

Ik was al aan het sparen voor nog een hond erbij om nog meer wedstrijden te kunnen doen. Nadat ik bij Wilma Strijbos op de lijst stond voor een zilver/blond kleurige reu werd ik in maart 2022 door Wilma gebeld dat ik in aanmerking kwam voor een reu. En zo kwam (in mei 2022) Finn (Chicomy Veni Vidi Vici) erbij.

Met Finn ben ik ook shows gaan lopen om mij nog meer in het ras te verdiepen en ook goed te leren het ras te trimmen en in stand te zetten. Samen met Finn volg ik showtraining bij Kristy Leest en doe ik verschillende trainingen omtrent zijn vacht en de verzorging daarvan.

 

 

 

De Toekomst

Wat wil ik graag in de toekomst bereiken?

In de toekomst hoop ik een huurpand te hebben en om zo mijn diensten uit te kunnen breiden. Mede omdat ik graag les wil geven aan gemotiveerde leerlingen om het vak tot hondentrimmer te kunnen gaan beoefenen.

Daarnaast zou ik graag mezelf officieel Ras specialist willen kunnen gaan noemen van de Amerikaanse Cocker Spaniël. Dat zou ik zo super gaaf vinden!

En in de hele verre toekomst hoop ik op wereld niveau trimwedstrijden te kunnen doen met de Amerikaanse Cocker Spaniël en als beste trimster voor dit ras op wedstrijd niveau te kunnen ontwikkelen.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Petra Hoeben
een jaar geleden

Mooi verhaal met een fijne afloop.Mijn Pip en Coco zijn bij jou iig in goeie lieve handen!

Melany
een jaar geleden

Dankjewel

Desiree
een jaar geleden

Wat ben je een topper en wat missen wij jou ook in ons team. Je weet dat de deur altijd voor je open staat! Dikke knuffel! En een lebber van de hummie ;)

melany stam
een jaar geleden

dankjewel en dikke knuffel e kus voor hummie