Wat gebeurt er tijdens een trimbehandeling van mijn hond

Gepubliceerd op 1 oktober 2018 om 09:19

Wat gebeurt er allemaal tijdens de trimbehandeling van mijn hond?

 

Vaak hoor ik dat mensen de trimbehandeling van hun hond lang vinden duren. Ik krijg dan als antwoord het is toch maar een scheerapperaat erover halen en klaar. In deze blog wil ik u een kleine inkijk geven wat er tijdens een trimbehandeling bij mij bij uw hond gedaan word.

 

De hond op zijn/ haar gemak stellen

 

U komt met uw geliefde hond bij mij in de trimsalon. Allereerst vraag ik u de hond zijn/ haar riem af te doen, Dit is zodat de hond alle nieuwe geuren in zich op kan nemen en zo rustig aan de nieuwe omgeving kan wennen. Zo kan ik rustig met u bespreken hoe de hond graag gedaan wil hebben (welk model, lang of kort etc) en of er nog bijzonderheden zijn (vlooien, een pijnlijk pootje, etc). U kunt dan met een gerust hart uw hond bij mij achterlaten wetende dat de er gedaan word wat u wilt (indien mogelijk) en uw hond zon rustig mogelijk de trimbehandeling ingaat. Vaak laat ik hierna de hond nog even op de grond lopen, zodat ik vast alles klaar kan zetten (de tondeuze, scharen, shampoo, klittenspray, handdoek, etc)

 

De hond voorwerken

 

Dan pak ik de hond van de grond en zet hem op tafel. Vaak komt er dan eerst een knuffelsessie (vaak kan ik al dan zien waar de hond last van heeft of wat die niet prettig vind). Na dit alles gaan we de hond zijn vacht voorwerken (dit doe ik zodat de hond niet al te lang onder de föhn hoeft).

 

Vlooien

 

Als u hond vlooien heeft gaat de hond gelijk in bad. De hond word dan in de groene dreft gewassen ( 1 liter lauw water met 2 eetlepels groene dreft). Dit laat ik 10 minuten inwerken zodat ik zeker weet dat alle vlooien dood zijn. Na dit alles begint de gewone baddertijd.

 

Baddertijd

 

Na het voorwerken gaat de hond in bad. Als eerste was ik de hond met een gewone shampoo, zodat deze eerst schoon is. Dan was ik de hond met een shampoo speciaal voor de vacht die de hond heeft. Zo word de schone vacht ook gevoed. Indien het nodig is voor de vacht gaat de hond daarna in de conditioner.  Daarna word de hond afgedroogd en gaat de hond in de klittenspray. Deze spray moet ongeveer een 10 minuten a een kwartier intrekken. daardoor gaat de hond even in de bench. Ik kan dan even wat drinken en de salon een beetje aan kant maken.

 

Föhnen

 

Hierna ga ik de hond blaas ik de hond voor met een waterblazer (een soort harde föhn).

Daarna ga ik de hond föhnen en borstelen tegelijk, zodat deze klitvrij is en ik hem mooi en strak geknipt weer aan u mee kan geven.

 

Mooi maken

 

Na het föhnen geef ik de hond vaak even rust, zodat deze bij kan komen van het föhnen. De meeste honden vinden dit vaak erg eng (je kan dit aanleren door een puppybeurt te plannen voor uw dier of vanaf het begin af aan veel te stofzuigen).

Hierna ga ik uw hond nawerken/ afwerken (oftewel mooi maken). Vaak bel ik u als ik bijna klaar zodat uw hond niet te lang op u hoeft te wachten. Na de trimbeurt krijgt uw een leuk sjaaltje om en een lekker geurtje op.

 

De baas

 

U komt uw hond halen en krijgt eerst even de tijd om lekker te knuffelen met uw hond en hem/ haar te begroeten. Dan bespreek ik met u of alles naar wens is en rekenen we af. De hond krijgt van mij dan vaak nog iets lekkers. Indien uw hond erg in de klit zat krijgt u van mij gelijk advies hoe u dit kan voorkomen.

 

Na de hond

 

U heeft uw hond gehaald, maar dan is het nog niet klaar voor mij. Hierna maak ik heel de salon schoon. Ik ga eerst alles afnemen met een doekje met schoonmaakmiddel. Dan ga ik alles in de gang zetten. Hierna veeg ik de salon. Dan ga ik de salon stofzuigen en dweilen. Hierna gaat alles weer terug op zijn plaats. Dan ga ik het bad schoonmaken en de badkamer en alles weer klaarzetten voor de volgende hond. 1x per maand word er standaard een vlooienspray gespoten in de salon. 

Na het schoonmaken ga ik alles in de administratie verwerken en me klaar maken voor of het einde van de dag of voor de volgende hond. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.