Workshop hoe onderhoudt ik mijn eigen hond

 

 

Wat gaan we behandelen

 

  • Wassen
  • Blazen
  • Föhnen
  • Borstelen
  • Kammen
  • Nagels knippen
  • Voetjes knippen
  • Hoofdje knippen

 

Hoe lang duurt een workshop

 

Een workshop duurt ongeveer tussen 2 en 5 uur. Tijdens deze workshop krijgt u uitleg over het hoe en waarom. U leert op de juiste manier de hond te wassen, blazen en föhnen. Ook leert hoe u zelf tussen de trimbeurten door de nageltjes knipt. De voetjes netjes houdt en hoe u de oogjes zichtbaar houdt. U leert ook welke materialen er nodig zijn en hoe u deze het beste kunt gebruiken. Wij geven u ook uitleg over hoe u uw materiaal onderhoudt.

 

Wat kost een workshop

 

Een workshop kost vanaf 100. Het ligt aan de tijd (€45 per uur) dat we bezig zijn. Sommige zullen met 2,5 uur klaar zijn en andere met 5 uur. Ga uit van gemiddeld 150 euro en 3 tot 3,5 uur werk.

Deze prijs is inclusief de gedeelde kennisoverdracht en gebruik van tafel en trimmateriaal, shampoo waterblazer. Natuurlijk krijgt u ook een bakje koffie en of thee. Deze materialen kunnen besteld worden maar dat is buiten de prijs van de workshop.

 

Waar dient de workshop voor

 

Deze workshop hebben we zorgvuldig voor u samengesteld. Wij krijgen vaak de vraag of de hond lang mag en kan blijven. Maar door verkeerd onderhoudt vanuit de eigenaar is dat niet altijd nodig. Dit komt vaak voort uit diverse factoren(onwetendheid, materiaal etc.). Door deze workshop hopen we samen met u het voor elkaar te krijgen om de vacht van de hond in topconditie krijgen. Zodat we samen er een leuk model in kunnen zetten. Het haar van uw hond heeft namelijk nog een functie. Deze leggen wij u graag tijdens de workshop uit.

 

Hoe beginnen we                                        

 

We beginnen de workshop door samen te kijken naar welke materialen u heeft. Of dit ook de juiste materialen zijn voor bij de vacht van uw hond. Dan gaan we u uitleggen wat voor onderhoudt u materiaal nodig heeft en hoe u dit uitvoert. Dan gaan we samen kijken naar welke materialen u nodig heeft.

Hierna gaan we de hond op tafel zetten en samen kijken we naar de vacht van uw hond. We kijken waar u tegenaan loopt met het onderhoudt. Samen kijken we ook naar hoe u uw hond het beste neer kunt zetten en hoe u de hond leert om te staan. Zo kunnen we ook samen kijken naar wat de hond minder prettig vind en wat de hond wel prettig vindt.

Dan gaan we de hond wassen.  We leggen u uit welke shampoo, conditioner en masker u het beste kunt gebruiken. Na het wassen spuiten we de hond in met klittenspray, deze mag na het wassen een kwartiertje intrekken. Dan kunt zowel u (onder het genot van koffie of thee) als uw hond (de hond krijgt een bakje water en wat lekkers) even bijkomen. In de tussentijd leggen wij u het gebruik van de blazer uit en leggen we alles wat we nodig hebben klaar.

Dan zetten we de hond op tafel en gaan we beginnen met blazen. Wij staan ten alle tijden naast u om u te voorzien van tips en trics en in te grijpen indien er iets mis gaat. Ook staan wij er om uw hond in de gaten te houden. Als de hond bijna droog is gaan we uitleg geven over föhnen en borstelen. Dan gaan we samen met u de hond nalopen. Dan kijken we of we alles droog hebben en doorgeborsteld hebben.

Dan gaan we uitleg geven over de volgende materialen en de manier van vasthouden. Hierna gaan we samen de nagels knippen en de voetjes knippen. Hierna gaan we het hoofdje knippen zodat de oogjes vrij en zichtbaar zijn.

 

Dan kijken we samen met u of u nog vragen heeft. Welke materialen u nog nodig heeft, waar u die kunt halen en of wij die voor u bestellen.