stagaires

Gepubliceerd op 2 december 2022 om 17:10

Stagiaires

 

Veel mensen willen niet dat stagiaires hun hondje trimmen. Dat is iets waar ik tegen aan loop. Er is een groot tekort aan trimmers en trimsalons in Nederland. Ik hoor mensen er geregeld over klagen. Zowel in het echt als online. Ook de stagiaires moeten leren hoe ze moeten trimmen en welke vachten er zijn. Alleen als stagiaires kunnen trimmen, kunnen ze leren. En we willen het tekort in Nederland toch graag verminderen!

Stage! U heeft er vast weleens van gehoord. Ook in mijn trimsalon komt u stagiaires tegen.

Persoonlijk vind ik het geweldig om mijn kennis over te dragen en zo de nieuwe generatie aan trimmers op te leiden. Ik leer ze hoe ieder soort hondje getrimd hoort te worden. En het allerbelangrijkste! Hoe het beestje zo comfortabel mogelijk behandeld kan worden.

Daarom vind ik het zo jammer als ik van klanten hoor dat ze niet willen dat mijn stagiaires aan hun honden mogen komen. De stagiaires staan ten alle tijden onder mijn toezicht en worden begeleid terwijl ze u hondje trimmen. Ik weet dat ik u vertrouwen heb om u hondje te trimmen.

Daarom zou ik bij deze willen vragen om ook hun de kans te geven het prachtige vak te leren.

Het kan wel zijn dat uw viervoeter hier wat langer is, zodat ik goed de kennis over kan dragen en gedegen uitleg kan geven. Ook de stagiaires krijgen zo de kans om het geleerde in de praktijk te brengen.

Iets meer over de stagiaires zelf!

Als iemand trimster wil worden wordt er eerst naar een opleiding gezocht. Je hebt instanties als het HKI of bijvoorbeeld de Trimacademie.

Als de keuze voor opleiding is genomen gaat de zoektocht verder naar een stageplek. De opleiding kan pas afgerond worden na minimaal 80 stagedagen

Per opleiding verschilt het hoeveel lessen fysiek of online gevolgd moeten worden. Maar gemiddeld is het 1 dag per maand voor ongeveer een jaar. In deze lessen wordt van collega trimmers alles over de theorie gegeven. Denk hierbij aan alle botten, spieren, ziektes, voeding, rassen, vachten, gereedschappen, administratie, gedrag etc.

Je leert tijdens je opleiding niet elk model bij elk ras. Dat leer je in de praktijk.

Verder moeten ze een x aantal shows, vakdagen en workshops bezoeken.

Tijdens deze drukte lopen ze ook stage. Op de stage leren ze de praktijk. Hoe trim je een hond op de correcte wijze. Bij het knippen, scheren, plukken etc. leren ze het model en goed naar de bouw, spieren en botten te kijken, want om een hond goed in model te zetten gaat het niet alleen over de wens van de klant maar ook over de bouw en de staat van de vacht van een hond en waarom er op bepaalde plekken meer of minder haar zit.

Is uw viervoeter geschikt als examenhond kan het zijn dat we vragen of de stagiaire hem/haar mag lenen voor het praktijkexamen. De stagiaire houdt uw hond dan gratis bij onder mijn toezicht (dit kan bij sommige een x aantal weken voor het examen zijn), zo leert de hond aan de stagiaire te wennen, de stagiaire leert de vacht en het gedrag van uw hond kennen. Mag uw hond mee dan is het belangrijk om ook in de tussentijd zelf de hond goed bij te houden. Dan bent u uw hond de dag van het examen wel kwijt. Tijdens een examen wordt niet een volledige hond getrimd, ook kan het zijn dat er andere stagiaires aan uw hond knippen, plukken etc. mocht het mogelijk zijn dan ga ik zelf mee naar het examen. Aan het einde van de examen dag krijgt u uw hond getrimd terug. Wij trimmen hem dan de eerstvolgende werkdag volledig naar wens voor u (zo kan de hond ook bijkomen van de drukke dag en wij ook).

 

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.